Vepřová panenka se švestkami

03.04.2016 19:02


Myslíte si, že toto je exotická kombinace vaření?

Omyl, toto je recept našich babiček a prababiček.

Je to staročeské jídlo české kuchyně. Protože švestky a vepřové k sobě patří.

Potřebujeme na 4 porce:

2 vepřové panenky

10 plátků anglické slaniny

Olej, sůl, pepř, petržel, pažitku, tymián

50 g másla

200 ml smetany

Bramborový knedlík

200 ml červeného suchého vína

200 ml vývaru

Švestková povidla - půl kelímku

Panenky nakrájíme na plátky, osmahneme s kořením a pokrájenou anglickou,

zalijeme vínem, po chvíli vývarem, přidáme švestková povidla,

vše dobře rozmícháme, přidáme máslo a zahustíme smetanou.

Kdo chce, může si tam dát na plátky trochu mandlí.

Podáváme se švestkovým knedlíkem.