Vepřová panenka se švestkami
Myslíte si, že toto je exotická kombinace vaření?
Omyl, toto je recept našich babiček a prababiček.
Je to staročeské jídlo české kuchyně. Protože švestky a vepřové k sobě patří.
Potřebujeme na 4 porce:
2 vepřové panenky
10 plátků anglické slaniny
Olej, sůl, pepř, petržel, pažitku, tymián
50 g másla
200 ml smetany
Bramborový knedlík
200 ml červeného suchého vína
200 ml vývaru
Švestková povidla - půl kelímku
Panenky nakrájíme na plátky, osmahneme s kořením a pokrájenou anglickou,
zalijeme vínem, po chvíli vývarem, přidáme švestková povidla,
vše dobře rozmícháme, přidáme máslo a zahustíme smetanou.
Kdo chce, může si tam dát na plátky trochu mandlí.
Podáváme se švestkovým knedlíkem.