Vánoční jídelníček
Dříve lidé nejezdili na Vánoce na pohotovost se žlučníkem.
Dnešní přežíravost je silnější než cokoliv jiného. Dneska se lidé cpou a
vypadají jako popelnice. Tak se dá stručně shrnout vše. Vánoce, slyšíte toto slovo.
Vánočka, ano to jsou vánoce. Povíme si, co byste měli vynechat.
Mnoho lidí si převzalo vánoce od západu. Opatrně s tučnými jídly.
Podívejte se, jak vypadají Američané ve skutečnosti. Tlouštíci co se neustále přejídají.
Radost si můžete udělat domácí upečenou tvarohovou bábovkou.
Na štědrovečerní hostiny vynechejte cukroví, pokud ho neumíte ze sušeného ovoce.
Například švestky v čokoládě jsou vyhovující.
Nezapomínejte, že přes den můžete mít na stole pokrájené ovoce.
Polévku volte rybí, či hrách, fazole. Neublíží vám. Kapr se nemusí smažit, ani řízky,
mohou se dělat obalené v kukuřičné strouhance a péct v troubě,
ale jde i péct - například kapra na cibulce, křenu. Zapomeňte na vinnou klobásu,
dělá se jen z hodně tučného masa, které byste normálně do úst nevzali.
Pokud si chcete udělat husu či kachnu, tak k ní volte zapečené kroupy se zeleninou.
Zeleninu můžete jíst grilovanou. Bramborový salát jde připravit zdravěji.
Pravděpodobně k nám přišel recept z Ruska. Ale dle vaší fantazie,
jde udělat z vařené zeleniny, bez majonézy. Cukroví se dříve dělalo ze sušeného ovoce.
Zkuste přemýšlet a nedopřávat si jako popelnice. Z Vánoc si pak užijete vše.