Rizoto po moravsku
250 g hub, 1 ks jarní cibulky, 1 šalotka, 1 lžíce másla, 200 g jasmínové rýže,
60 ml bílého vína nebo vody, 50 ml 12% smetany, 4 lžíce parmazánu,
1 špetka soli, 1 špetka pepře, 4 ks (stroužky) česneku
Příprava:
Houby podusíme na másle. Cibulku pokrájíme na kousky.
Oloupeme česnek a nadrobno ho nasekáme.
Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme česnek. Přidáme houby.
Přisypeme propranou rýži, zalijeme ji vínem nebo vodou.
Osolíme, opepříme, rizoto přivedeme k varu, snížíme teplotu a
pod poklicí dusíme asi 20 minut.
Krátce před koncem přimícháme smetanu, parmazán a cibulku.
Posypeme sekanou petrželkou.