Rizoto po moravsku

16.04.2013 20:15
 

250 g hub, 1 ks jarní cibulky, 1 šalotka, 1 lžíce másla, 200 g jasmínové rýže,

60 ml bílého vína nebo vody, 50 ml 12% smetany, 4 lžíce parmazánu,

1 špetka soli, 1 špetka pepře, 4 ks (stroužky) česneku


Příprava:

Houby podusíme na másle. Cibulku pokrájíme na kousky.

Oloupeme česnek a nadrobno ho nasekáme.

Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme česnek. Přidáme houby.

Přisypeme propranou rýži, zalijeme ji vínem nebo vodou.

Osolíme, opepříme, rizoto přivedeme k varu, snížíme teplotu a

pod poklicí dusíme asi 20 minut.

Krátce před koncem přimícháme smetanu, parmazán a cibulku.

Posypeme sekanou petrželkou.