Prosincový bramborový salát a kapr na křenu se smetanou
Potřebujeme na 4 porce
Salát
500 g mrkve, 500 g celeru, 2 kg brambor, tři petržele, 10 vajec,
5 ks kyselé okurky, cibuli 1 ks, šalotku 1 ks, majonézu, sůl.
Uvaříme zeleninu, necháme vychladnout, pokrájíme vše na malé kostičky,
přidáme brambory, vařené vejce, okurku, cibulku, šalotku, osolíme, promícháme,
přidáme dle chuti majonézu. Salát je hotový.
Kapr
Kousky z 1 kapra, citron, křen, zakysaná smetana, cibule 4 ks, půlka másla.
Kapra dáme osoleného zakápnutého citronem do pekáčku vysypaného cibulí na proužky.
Pod cibulí je kousek másla, na kapra dáme vždy lžíci křenu a na to zakysanou smetanu.
Osolíme, přidáme pepř, možno i petrželku.
Upečeme a podáváme s bramborovým salátem, je to pikantní a zdravé.
Zároveň nepřesmažené, nebude vám po tom špatně.