Prosincový bramborový salát a kapr na křenu se smetanou

03.12.2015 09:43


Potřebujeme na 4 porce

Salát

500 g mrkve, 500 g celeru, 2 kg brambor, tři petržele, 10 vajec,

5 ks kyselé okurky, cibuli 1 ks, šalotku 1 ks, majonézu, sůl.

Uvaříme zeleninu, necháme vychladnout, pokrájíme vše na malé kostičky,

přidáme brambory, vařené vejce, okurku, cibulku, šalotku, osolíme, promícháme,

přidáme dle chuti majonézu. Salát je hotový.

Kapr

Kousky z 1 kapra, citron, křen, zakysaná smetana, cibule 4 ks, půlka másla.

Kapra dáme osoleného zakápnutého citronem do pekáčku vysypaného cibulí na proužky.

Pod cibulí je kousek másla, na kapra dáme vždy lžíci křenu a na to zakysanou smetanu.

Osolíme, přidáme pepř, možno i petrželku.

Upečeme a podáváme s bramborovým salátem, je to pikantní a zdravé.

Zároveň nepřesmažené, nebude vám po tom špatně.