Ovocné polévky a ovocný pudink

03.12.2014 18:20


 Ovocná polévka

Příprava je úplně jednoduchá a nemusíte se bát použít jakékoliv ovoce.

Potřebujeme:

višně, třešně, borůvky, jahody, jablíčka, ostružiny.

Dále trochu solamilu-škrobu, cukr a smetanu.

Ovoce v trošce vody rozdusíme, rozmixujeme a podusíme s cukrem, aby bylo měkké.

Pak přidáme smetanu rozmíchanou s troškou solamilu, až polévka zhoustne.

Pokud je málo hustá, klidně přidejte solamil, ale počítejte s tím,

že po vychlazení ještě malinko zhoustne.

Výhodou je, že polévku můžete jíst teplou i studenou.

Ovocný pudink

Dělá se stejně jako polévka, akorát se hodně zahustí solamilem.

Poté je pudink i na vyklopení z misky hustý a drží.

Můžete ho udělat i z ovocné šťávy, kdy ji zahustíte solamilem,

ani nemusíte dávat smetanu a dle kyselosti přisladíte.