Ovocné polévky a ovocný pudink
Ovocná polévka
Příprava je úplně jednoduchá a nemusíte se bát použít jakékoliv ovoce.
Potřebujeme:
višně, třešně, borůvky, jahody, jablíčka, ostružiny.
Dále trochu solamilu-škrobu, cukr a smetanu.
Ovoce v trošce vody rozdusíme, rozmixujeme a podusíme s cukrem, aby bylo měkké.
Pak přidáme smetanu rozmíchanou s troškou solamilu, až polévka zhoustne.
Pokud je málo hustá, klidně přidejte solamil, ale počítejte s tím,
že po vychlazení ještě malinko zhoustne.
Výhodou je, že polévku můžete jíst teplou i studenou.
Ovocný pudink
Dělá se stejně jako polévka, akorát se hodně zahustí solamilem.
Poté je pudink i na vyklopení z misky hustý a drží.
Můžete ho udělat i z ovocné šťávy, kdy ji zahustíte solamilem,
ani nemusíte dávat smetanu a dle kyselosti přisladíte.