Ovesná kaše
Málokdo si pamatuje, jak naše babičky vařily k snídani kaše.
Převážně to byly kaše ovesné, pohankové či prosné.
My dnes uvaříme nejlehčí formu kaše, kterou zvládnou i děti a tou je ovesná.
Potřebujeme mléko, sáček ovesných vloček, med,
malinko másla, skořici a jakékoliv ovoce.
Sáček vloček dáme do hrnce a zalijeme 1 l mléka (pokud možno horkým).
Necháme stát 5 minut a poté dáme na vařič.
Lehce za stálého míchání povaříme 1 minutu.
Přidáme ždibek másla, skořici a med s ovocem dle chuti.
Tuto kaši můžeme dělat i na slano a to tak, že místo medu a
ovoce přidáme strouhaný sýr, osmaženou cibulku a
klidně podušené fazolky či jinou zeleninu.
Osolíme a přidáme bylinky.
Variací je mnoho a každý může být zlepšovatelem receptu.