Ovesná kaše

01.09.2014 13:55

Málokdo si pamatuje, jak naše babičky vařily k snídani kaše.

Převážně to byly kaše ovesné, pohankové či prosné.

My dnes uvaříme nejlehčí formu kaše, kterou zvládnou i děti a tou je ovesná.

Potřebujeme mléko, sáček ovesných vloček, med,

malinko másla, skořici a jakékoliv ovoce.

Sáček vloček dáme do hrnce a zalijeme 1 l mléka (pokud možno horkým).

Necháme stát 5 minut a poté dáme na vařič.

Lehce za stálého míchání povaříme 1 minutu.

Přidáme ždibek másla, skořici a med s ovocem dle chuti.

Tuto kaši můžeme dělat i na slano a to tak, že místo medu a

ovoce přidáme strouhaný sýr, osmaženou cibulku a

klidně podušené fazolky či jinou zeleninu.

Osolíme a přidáme bylinky.

Variací je mnoho a každý může být zlepšovatelem receptu.