Masopustní jídlo pro každého
Zelí stokrát jinak
Kysané zelí obsahuje mnoho vitamínu C.
V kysaném je ho o hodně více než v čerstvém,
proto vám na únor přinášíme tip na vaření z kysaného zelí.
Podpoří vaši imunitu a vy budete zdraví.
Již 200g kysaného zelí pokryje vaši denní dávku vitamínů.
Zelný salát s jablíčky
Kysané zelí pokrájíte na menší kousky, přidáte lehce orestovanou červenou cibulku,
na které jste podusili na hrubo nastrouhanou mrkev, lehce mrkev při dušení oslaďte.
K zelí přidejte ještě na hrubo nastrouhané jablko. Zamíchejte a podávejte třeba s bagetou.
Zelí po Polsku
Osmahněte cibulku dle chuti, já ji dávám hodně.
Přidejte máslo, kuřecí kousky, najemno pokrájenou kýtu a na kolečka klobásu,
která obsahuje papriku, dávám maďarskou.
Vše do měkka poduste, pak přidejte zelí, trochu mořské soli, lehce kari a lehce sladké papriky.
A máte hlavní chod podobný Bigosu.