Masopustní jídlo pro každého

03.02.2016 06:51


Zelí stokrát jinak

Kysané zelí obsahuje mnoho vitamínu C.

V kysaném je ho o hodně více než v čerstvém,

proto vám na únor přinášíme tip na vaření z kysaného zelí.

Podpoří vaši imunitu a vy budete zdraví.

Již 200g kysaného zelí pokryje vaši denní dávku vitamínů.

Zelný salát s jablíčky

Kysané zelí pokrájíte na menší kousky, přidáte lehce orestovanou červenou cibulku,

na které jste podusili na hrubo nastrouhanou mrkev, lehce mrkev při dušení oslaďte.

K zelí přidejte ještě na hrubo nastrouhané jablko. Zamíchejte a podávejte třeba s bagetou.

Zelí po Polsku

Osmahněte cibulku dle chuti, já ji dávám hodně.

Přidejte máslo, kuřecí kousky, najemno pokrájenou kýtu a na kolečka klobásu,

která obsahuje papriku, dávám maďarskou.

Vše do měkka poduste, pak přidejte zelí, trochu mořské soli, lehce kari a lehce sladké papriky.

A máte hlavní chod podobný Bigosu.