Kyselo po Česku, pravé Krkonošské s kváskem

03.07.2015 10:41


Pokud si chcete udělat pravé kyselo po česku, pak musíte udělat kvásek.

Kvásek: do hrnku 250 ml rozdrobíme droždí 30 g.

Přidáme 5 lžic žitné mouky a patičku rozřezanou z chleba.

Vše promícháme.

Necháme do druhého dne při pokojové teplotě a máme kvásek.

Namočíme si asi tři hrsti hub. Přidáme sůl, kmín, cibuli, 5 brambor a 4 vejce.

Dáme vařit vodu, ve které necháme vše uvařit.

Pak přidáme kvásek a pomalinku provaříme, mícháme,

aby se nám nic nepřichytilo ke dnu.

Nakonec do vroucí polévky zamícháme rozšlehané vejce, lijeme přes vidličku.

Přidáme nasekanou petrželku na ozdobení.