Jáhly se zeleninou
Potřebujete:
sáček jáhel, celer asi 200 g, dvě mrkve, jednu cibulku,
kávovou lžičku mletého kmínu, kávovou lžičku kurkumy, mořskou sůl,
kousek koriandru, bazalku - klidně i sušenou pokud nemáte čerstvou,
máslo, sezamový olej.
Jáhly spaříte 2x vařící vodou, kterou slijete, tím je zbavíte hořkosti.
Poté je zalijete vodou, uvaříte je společně s nakrájenou zeleninou.
Až se uvaří, přidáte vše ostatní.
Promixujete kaši třeba ponorným mixérem.
Můžete dle libosti posypat i čerstvými bylinkami, je dobrá i pažitka.
Podáváte s napařeným květákem a brokolicí, pak to nemá chybu.
Jemně osoleným mořskou či himálajskou solí. Kaše je dietní.
Dobrou chuť.