Domácí pivo z melty (náhražka kávy)
03.05.2012 19:13
Domácí pivo z melty (náhražka kávy)
Pokud si chcete vypít lahodný mok, pak si udělejte pivko. Recept je z období války a pivko je zdravé.
Do hrnce vlijeme 10 l vody, přidáme 0,5 kg sladové kávy, tedy melty a vaříme asi hodinu.
Pokud si chcete vypít lahodný mok, pak si udělejte pivko. Recept je z období války a pivko je zdravé.
Do hrnce vlijeme 10 l vody, přidáme 0,5 kg sladové kávy, tedy melty a vaříme asi hodinu.
Potom přidáme 10 g chmele (mají ho v lékárně) a 400 g cukru a vaříme ještě dalších 20 minut.
Směs potom ochladíme na teplotu místnosti. Tak +20 °C ne více.
Malé množství získaného pivka, co jsme uvařili, smícháme s 10 g kvasinek nebo 10 g droždí (tj.půl kostičky), přelijeme do nádoby a necháme v klidu do následujícího dne. Roztok pak procedíme hustým plátnem a stáčíme do láhví.
Láhve musí být neprodyšně uzavřené, doporučuji PET lahve, skleněné rády praskají, neumí pracovat, rozpínat se. Pivo plníme jen do 80% láhve.
Malé množství získaného pivka, co jsme uvařili, smícháme s 10 g kvasinek nebo 10 g droždí (tj.půl kostičky), přelijeme do nádoby a necháme v klidu do následujícího dne. Roztok pak procedíme hustým plátnem a stáčíme do láhví.
Láhve musí být neprodyšně uzavřené, doporučuji PET lahve, skleněné rády praskají, neumí pracovat, rozpínat se. Pivo plníme jen do 80% láhve.
Láhve uložíme na chladné místo. Pivo můžeme po několika dnech pít.
Pozor.Po otevření láhve pivo pění.
Přejeme dobrou chuť.