Dívčí touha - omáčka
Dívčí touha - omáčka - pro 4 osoby
500g masa, může být vepřová plec, hovězí zadní, vykostěný králík dle libosti,
jde to i z vařené slepice a obraného masíčka
2 velké cibule, štráfek slaniny
4 kyselé okurky, 3 vařené vejce
3 lžíce hořčice, sůl, pepř
zakysaná smetana, 3 lžíce hl. mouky
Vše nakrájíme na malé kostičky.
Na osmahnutou cibulku dáme slaninu, maso, osolíme, opepříme a osmahneme.
Po třech minutách podlijeme vodou a vaříme do měkka, přidáme nakrájené okurky.
Těsně před ukončením omáčky, přidáme nasekané vařené vejce, hořčici.
Necháme lehce projít varem, zahustíme moukou rozkvedlanou ve vodě.
Minutku provaříme a odstavíme.
Vmícháme zakysanou smetanu (lze i bez ní). Podáváme s rýží.