Cukr kolem nás
Víte, že cukr je v sýrech, trvanlivém salámu a všude kolem nás.
Jíte zdravou výživu - musly?
Pak dětem i sobě dáváte až polovinu cukru, co je hmotnost sáčku.
Víte, že už při třech plechovkách slazené limonády, se o půlku snižuje
plodnost a tělo je dezorientováno. Víte, že 90 % nemocí má souvislost s naším stravováním?
Více cukru znamená větší chuť na jídlo, proto se cukr dává dneska úplně všude.
Čím tedy sladit? Naši předkové používali med.
Zavařeniny se dávaly do jogurtu a na chleba, do zavařenin se dříve nedával cukr,
jen se míchaly různé druhy ovoce, které byly sladké. Cukr je jed a má plno negativních věcí.
Vzniká na něm závislost. Pokud přestanete sladit, tak brzy ucítíte,
že sladké jsou věci kolem vás a najdete v nich svůj cíl.
Dále škodlivá je fruktóza, která se dává úplně všude a to třeba do limonád a džusů.
Problém cukrů a fruktózy je v tom, že fruktóza nikdy neviděla ovoce,
je uměle vyráběná a přidává se do limonád a potravin.
Fruktóza může zapříčinit zánět jater, ledvin, ale i diabetes. A bohužel je součástí i bio-výrobků.
Takže pozor v rafinovaném cukru a fruktóze je váš největší nepřítel.
A co sladidla? Sladidla vytváří rakovinotvorné buňky, protože jsou většinou
vyráběna za přítomnosti chemických látek.
Obyčejně se vynalezly při výrobě ropy či dehtu, takto se přišlo na to, že sladidla existují.
Sukraloza se dává do žvýkaček a přitom je vysoce škodlivá.
Má negativní vliv na mozek, a pozdější choroby mozku. Je to takový tichý zabiják.
Čím sladit? Nejlépe ničím, pokud už musíte, zvolte med,
nebo květy kokosu, ty také výborně sladí.