Česká bramboračka
Připravíme si mrkev, celer, petržel, brambory, houby-jedno jaké,
ale musí tam být, 3 cibule, hrst ovesných vloček, hrst velkých krup,
sádlo, kmín, majoránku, sůl a malinko chilli koření, mouku či jíšku na zahuštění.
Pokud máme, dáme tam klidně na kostičky pokrájenou dýni či patison nebo cuketu.
Postup:
na kostičky nakrájíme mrkev, celer, petržel, brambory a houby.
Na sádle osmažíme tři cibule, až mají zlatavou barvu, přidáme houby,
mrkev a po chvíli ostatní ingredience.
Dáváme stejný poměr mrkve na brambory a celer, petržele malinko méně.
Okořeníme, osolíme a jemně osmahneme, pak podlijeme vodou a vaříme do změknutí.
Poté zahustíme jíškou nebo moukou ve vodě rozkvedlanou.
Můžeme přidat nasekanou celerovou nať či petrželku.