Česká bramboračka

03.01.2015 18:59


Připravíme si mrkev, celer, petržel, brambory, houby-jedno jaké,

ale musí tam být, 3 cibule, hrst ovesných vloček, hrst velkých krup,

sádlo, kmín, majoránku, sůl a malinko chilli koření, mouku či jíšku na zahuštění.

Pokud máme, dáme tam klidně na kostičky pokrájenou dýni či patison nebo cuketu.

Postup:

na kostičky nakrájíme mrkev, celer, petržel, brambory a houby.

Na sádle osmažíme tři cibule, až mají zlatavou barvu, přidáme houby,

mrkev a po chvíli ostatní ingredience.

Dáváme stejný poměr mrkve na brambory a celer, petržele malinko méně.

Okořeníme, osolíme a jemně osmahneme, pak podlijeme vodou a vaříme do změknutí.

Poté zahustíme jíškou nebo moukou ve vodě rozkvedlanou.

Můžeme přidat nasekanou celerovou nať či petrželku.