Celerem ke zdraví
Na jaře a v létě se naše těla musí čistit, aby vypadala krásná a svěží.
Pokud se cítíte unaveni, anebo vás trápí problematická pleť,
pak začněte celerovou očistu.
Celer je nejenom potravina, ale i lék nabitý vitamíny a minerály.
Celer můžete jíst syrový, můžete ho přidávat do salátů nebo z něj dělat řízky.
Velkou výhodou je, že na rozdíl od jiných druhů zeleniny, celer dobře
snáší velké teploty a proto se u něj neničí prospěšné látky.
Listy celeru jsou bohaté na vitamín A.
Kořeny celeru jsou bohaté na vitamíny B1,B2, B6 a C, ale i kyselinu listovou,
které máme málo a draslík, který pomáhá s bolestmi zad.
Hořčík, vápník, železo, sodík a hodně aminokyselin,
které bojují se zákeřnými chorobami jako je rakovina.
Celer můžete použít i na snižování špatného cholesterolu,
ale léčí i žlučníkové obtíže, to znamená, že pomáhá i s duševní nemocí,
jako je zahořklost, zášť apod.
Pokud trpíte zácpou, pak celer je vhodným prostředkem na její léčbu.
Má i výborné účinky na váš dech a léčí dásně.
Celer pomáhá s rakovinou žaludku, tračníku, léčí a zabraňuje tvorbě
ledvinových kamenů a rozšiřuje cévy, je tedy vhodný pro srdcaře neboli kardiaky.
Pokud se cítíte unaveni, jezte celer, výborně detoxikuje,
čistí i játra a odvádí zplodiny z těla.