Babičiny rohlíčky sladké i slané
10 lžic mléka, 500 g polohrubé mouky,
1 ks vejce, 250 g Hery,
3/4 kostky droždí, špetka soli, lžička pískového cukru.
Uděláme těsto:
nasypeme mouku, ve které uděláme důlek, rozdrobíme droždí,
přidáme cukr, mléko a necháme vzejít kvásek.
Změklou heru, vejce a sůl přidáme k mouce s kváskem a vypracujeme těsto,
které rozdělíme na 2 půlky a každou vyválíme na placku a
tu rádýlkem rozdělíme na 8 dílů.
Do každé osminy dáme trochu pudinku hustě udělaného či tvarohu,
ořechů a stočíme do rohlíčku.
Klademe na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct do
předem vyhřáté trouby na 180 °C asi 20 - 25 minut.
Slané:
špenát i kopřivový s nastrouhaným sýrem nebo sýr s podušenou červenou paprikou.
Lze využít všechny variace.